به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، شاید کمتر کسی به تاثیر صنعت چاپ متالایز بر زندگی انسان توجه کرده باشد اما در زمان اختراع اولین دستگاه چاپ، این اتفاق یک تحول عظیم در دنیا محسوب میشد. این صنعت پراهمیت تنها به تولید مجلات و کتابها محدود نیست بلکه فراتر رفته و در تولید موارد دیگر نظیر کارت ویزیت، شیشه، پارچه، محصولات غذایی و دارویی و… کاربرد دارد. در ادامه با صنعت چاپ و انواع آن بیشتر آشنا خواهیم شد؛ صنعتی که به کمک آن تولید محصولات سریعتر و راحتتر از قبل انجام میشود.
صنعت چاپ چیست؟
کلمه چاپ در سادهترین تعریف به معنی فشردن سطحی به سطح دیگر است و به خوبی مفهوم و نحوه چاپ را منتقل میکند. اولین تصوری که در مورد صنعت چاپ به ذهن میرسد، تولید کاغذ و کتاب است اما برخلاف آن، این صنعت در مورد متریالهای مختلف هم قابل استفاده است. به طور مثال اثر صنعت چاپ را میتوانید در کسبوکارهای متنوع ببینید که بخش عمده آن به شرکتها و کمپانیها مربوط میشود. شرکتهای تولیدکننده، از چاپ برای نشان دادن جزئیات محصول و چسباندن لوگو شرکت استفاده میکنند.
انواع صنعت چاپ
احتمالاً از قبل نام چاپ دیجیتال، چاپ اسکرین، چاپ لیزر و … شنیده باشد. اما آنچنان با روش کار و تفاوت آنها آشنا نباشید. هر کدام از این چاپها پروسه منحصربهفرد خودشان را دارند و در بخشهای مختص خود به کار گرفته میشوند. بهتر است برای شناخت انواع صنعت چاپ، هریک را به صورت جداگانه بررسی کنیم.
چاپ دیجیتال؛ تحول صنعت چاپ
چاپ دیجیتال یکی از جدیدترین روشهای چاپ است. در این نوع چاپ از تونر به جای جوهرهای معمولی کمک میگیرند. اگر نیاز به چاپ مستقیم از روی پیدیاف داشتید، میتوانید از چاپ دیجیتال استفاده کنید. در چند دهه اخیر با پیشرفت دستگاههای چاپ، کیفیت چاپ دیجیتال افزایش یافته است به گونهای که به راحتی میتواند با چاپ لیتوگرافی رقابت کند. همچنین باید بگوییم که تعداد چاپ دیجیتال محدود است و نمیتوان برای چاپهایی با تعداد بیشتر از ۹۰۰ عدد از آن استفاده کرد.
معرفی چاپ افست
فرآیند چاپ افست در چند مرحله انجام میگیرد. در مرحله اول طرح بر روی پلیتهای فلزی منتقل میشود، سپس در مرحله دوم از روی پلیت بر روی پلاستیک انتقال مییابد. در آخر تصویر همراه با جوهر بر روی کاغذ قرار میگیرد. به دلیل انجام غیر مستقیم، این چاپ با نام افست شناخته میشود. صنعت چاپ افست یا چاپ لیتوگرافی به دلیل داشتن ویژگیهای نظیر سرعت و کیفیت بالا جزو بهترین روشهای صنعت چاپ شناخته میشود. در این روش طرح یا تصویر بدون نیاز به دخالت دست انتقال مییابد. این ویژگی باعث شده چاپ افست برای تمام متریالها قابل استفاده باشد. میتوانید متن، تصویر دلخواه خود را با روش افست در کمترین زمان چاپ کنید. با وجود تنوع دستگاههای چاپ افست، انعطاف پذیری در این چاپ بسیار زیاد است و از چاپ یک رنگ گرفته تا چاپ ۴ رنگ در آن امکان پذیر میباشد. توجه کنید که انجام این مراحل و تولید پلیت، بسیار هزینهبر هستند برای همین اگر تعداد چاپ بالا نباشد، مقرون به صرفه نخواهد بود
آشنایی با چاپ متالایز
چاپ متالایز جزو خاصترین و زیباترین روشهای چاپی موجود است. از چاپ متالایز بیشتر برای بستهبندی محصولات شیک و مارکدار استفاده میکنند. با چاپ متالایز میتوانید محصولات خود را به شکل خاص و زیبا تولید کنید. همچنین از این چاپ برای طراحی و دکوراسیون داخلی و برای تزئین محیط بهره میگیرند. از جمله محصولاتی که میتوانیم از چاپ متالایز برای چاپ آنها کمک بگیریم، میتوان به لوازم آرایشی و بهداشتی و مواد فانتزی اشاره کرد. از مراکز معتبر برای انجام این نوع چاپ نیز میتوان به مرکز کیاما پرینت اشاره کرد.
چاپ اسکرین (چاپ صفحهای)
چاپ اسکرین از اوایل قرن بیستم برای انواع چاپ صنعتی استفاده میشود میتوان از آن برای چاپ بر روی پارچه، شیشه، و چوب استفاده کرد. فرآیند چاپ اسکرین به این گونه است که تصویر به یک سطح مشبک انتقال مییابد پس از آن نواحی باقی مانده را با لایهای میپوشانند. در واقع آنچه که بر روی سطح مشبک منتقل میشود، جوهر است که سپس آن را بر روی هر سطحی که میخواهند، فشرده میکنند.
چاپ استنسیل
در این نوع چاپ قسمتهایی که قرار است چاپ شوند، همراه با قسمتهای بدون چاپ بر روی یک صفحه توری با شبکههای ریز منتقل میشوند. توری که طرح روی آن قرار گرفته دارای بخشهای بلوک شده یا همان بدون چاپ و قسمتهای بلوک نشده یا همان بخش چاپ است. با گذاشتن کاغذ یا پارچه بر روی تور، جوهر از قسمت بلوک نشده تور بر روی متریال چاپ میشود. در واقع چاپ سیلک اسکرین را هم میتوان جزو چاپ استنسیل دانست.
معرفی چاپ لترپرس
چاپ لترپرس یکی از قدیمیترین روشهای چاپ در دنیا میباشد. هر چند امروزه این روش دیگر کاربردی نیست اما در حدود ۵ قرن از این روش استفاده شده است. در چاپ لترپرس طرح با کندهکاری چوب به صورت بر جسته در چوب دیده میشود. سپس این چوب بر روی مرکب زده شده و به سطح مورد نظر فشرده میشود. این روش بیشتر برای چاپ بر روی کاغذ استفاده میشود و به دلیل سرعت پایین آن قابل استفاده در صنعت نیست.
چاپ فلکسو Flexography
صنعت چاپ فلکسو گرافی به عنوان برترین روش چاپ شناخته میشود و از بیشتر روشهای صنعت چاپ کاربردیتر است. در این روش، از پلیتهای ژلاتینی یا فتوپلیمر با شکل رول استفاده میکنند. مرکبهای استفاده شده صنعت چاپ فلکسو بسیار رقیق هستند. در نتیجه سریعتر خشک میشوند. با پیشرفت قابل توجهی که در روش فلکسو به وجود آمده است، میتوان آن را به عنوان مناسبترین روش در انواع بستهبندی چون کاغذهای پلاستیکی یا کیسههای سلفونی استفاده کرد. در صنعت فلکسو از دستگاههای مختلفی بهره میگیرند و امکان چاپ در ضخامت دلخواه وجود دارد.
چاپ شرینک اسلیو
در این روش چاپ، طرح تمام سطوح ظرف را میپوشاند. امروزه بیشتر محصولات بهداشتی نظیر شامپو و مواد شوینده از این طریق چاپ و بسته بندی میشوند. فرآیند چاپ شرینک اسلیو ساده است به طوری که لیبلها به شکل دستی یا به وسیله ماشین بر روی ظروف محصول قرار میگیرد سپس به کمک بخار و هوای داغ، لیبل به دور ظرف جمع میشود.
جمع بندی
با ورود صنعت چاپ به زندگی انسان، تحول زیادی ایجاد شد. این صنعت پرکاربرد باعث شده صنایع و تولیدات شرکتها سریعتر پیش برود. همچنین با ایجاد زیبایی در طراحی باعث فروش بیشتر محصول خواهد شد. در این مقاله با انواع چاپ شرکت چاپ کیاما آشنا شدید و میتوانید به راحتی نوع چاپ متناسب با کسب و کار خود را انتخاب کنید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما